Glassieraden

Op deze pagina vindt u originele handgemaakte sieraden van glaskralen naar eigen ontwerp.

In mijn atelier maak ik met veel liefde, geduld en plezier de mooiste ontwerpen, welke uniek zijn en hierdoor maar eenmalig te koop zijn. Het zijn unieke ontwerpen en hierdoor maar eenmalig te koop. Ik gebruik voor mijn glaskralen kwalitatief hoogstaand glas (Effetre, Reichenbach, CiM).

Proces:

Het glas wordt gebrand achter een Bethlehem zuurstof brander. Om de kralen/ontwerpen extra hard te laten worden gaan de kralen na het branden nog een paar uur de oven (Paragon) in. Dit proces noemt men annealen (stress uit het glas halen).De oven koelt gecontroleerd heel langzaam af. De volgende dag kan ik de kraalgaten schoon maken. Dit gebeurd machinaal met mijn Dremel. Vervolgens kan ik ze verder verweken tot een sieraad of een ornament.

*Alle sieraden zijn afgewerkt met RVS (Roestvrij Staal). RVS is anti-allergisch en verkleurd niet, tenzij anders vermeld.

**Heb je interesse in een sieraad maar is het te lang of vindt je bv. het slotje niet fijn of de oor haakjes niet prettig, neem dan even contact met mij op. Doordat ik alles zelf maak en ontwerp zijn er veel aanpassingen mogelijk. Ook bedeltjes kunnen gewisseld worden.

***Heb je zelf een ontwerp qua sieraad, kralen of kleur dan kan je natuurlijk ook contact met me opnemen, we kijken dan samen naar de mogelijkheden.